lauantai 6. helmikuuta 2010

Peking on salakavalasti kylmä

Talletin lisää kuvia Flickriin.

Tutut varoittelivat etukäteen, että Pekingissä on talvella hyvin kylmää. Mongolian jälkeen kuitenkin hikoilimme, koska +5-7'C lämpötila muistutti enemmän Helsingin kevättä. Siitä huolimatta Peking on kuitenkin kylmä kaupunki, koska ihmiset pukeutuvat kevätvaatteisiin. Kun lämpötila sitten jonain päivänä yllättäen on nollan tuntumassa tai sataa lunta, varpaita ja sormia palelee ja kesärenkaat liukastelee tiellä. Lisäksi sisätiloissa on hyvin vetoisaa eikä tuplaikkunoista tai tiivisteistä ole tietoakaan.

Olen kolmen viikon aikana ostanut pullovettä vain yhden kerran, ja sekin oli hätävarjelun liitoittelua matkalla luonnonpuistoon. Muutoin olen pärjännyt termospullolla, jonka on tähän mennessä saanut täytettyä kätevästi keitetyllä vedellä. (Tosin olen välillä juonut limpparia, eli siltä osin pullot ja tölkit menee uuniin tai mereen.) Kiinalainen ruoka on toistaiseksi ollut erinomaisen maukasta eikä kummallakaan ole vielä minkäänlaista vatsavaivaa.

Keskiviikkona Thaimaahan, katsotaan muuttuuko pullovesimeininki lämpötilan kasvaessa.

3 kommenttia:

  1. Hellow warpaat!

    Suuntanne on oikein päin. En ikinä uskoisi, että Thaimaan ja Kiinan jälkeen olisi eri nastaa kokea Mongolia ja Venäjä - etenkään talvella!!

    Pullovesimeiningin on syytä muuttua Thaimaassa, koska juotava on runsaasti. Eipä kuitenkaan hätää, sillä veden lisäksi on saatavilla vesi-ihme maltaaksi eli Singha ja Chang -oluet. Rekommenderas.

    "Lämpö nousee" taisi olla Hectorin käännösbiisi takavuosilta. Sitähän se. Pekingin +2-6 ¤C vaihtuu Bangkokin + 29-34 ¤C ja "sateet tulevat ajallaan vain ihminen polkee paikallaan". Tämä muistoksi Lapinlahden linnuilta. Ja eikun hyvää matkaa eteenpäin, sanosi mummo lumessa näin.
    - Markku Totoineen -

    VastaaPoista
  2. Thaimaassa suosittelen siirtymään pulloveteen. Jos pysyttelette samassa paikassa hetkenkin pidempään niin 5 ja 8 litraiset törpöt on aika passeleita. Joistakin lepopaikoista tai kaupoista saattaa saada myös yli 10 litran uudelleentäytettäviä törppöjä. Kovasta valkoisesta muovista tehty hylsy palautetaan ja saadaan täysi tilalle.

    Ja muista, että näistä ei saa juoda: http://www.flickr.com/photos/marttila/3118165818/in/photostream/

    VastaaPoista
  3. Heips Peke & Co. Vatsavaivoja välttäen, toivottavasti syötte maitohappobakteereja? Pitäkää huolta toisistanne! t. Ismo eno

    VastaaPoista