tiistai 19. tammikuuta 2010

Mockba

Heti Tolstoi-junaan paastyamme saimme seuraksemme samassa hytissa Moskovaan matkanenet ruotsalaiset Joelin ja Erikin. Pojilla on oma matkablogi, johon meinaavat tehda yhden 'stuntin' jokaisessa kaupungissa jossa kayvat. Eilen he hyppivat jossain pain Helsinkia jaalautalta toiselle ja tanaan laskivat pyllymakea Kremlin takapihalla. Pojat ovat mukavaa matkaseuraa, en vain ymmarra mista tuo valtava maara toimintaenergiaa tulee.

Moskova yllatti positiivisesti! Meininki on sisaanpainlampiavaa, mutta ihmiset eivat tunnu toykeilta. Ehka tahan on osanunt totuttautua Virossa, jossa tormaa jatkuvasti venalaisvahemmistoon. Venajaa en osaa kuin pari lausetta, mutta hymy ja 'spasiba' antaa paljon.

Kahden ja puolen tunnin kuluttua lahtee juna Ulan Baatoriin. Ostimme lipun Taijan kanssa Moskovasta kartan ja metron kanssa etsitysta sivukonttorista, johon olimme VR:n kautta tehneet varauksen paikkalippuun. Saato oli aika hankalaa, kun kassamammat eivat puhuneet sanaakaan englantia. Kavimme lapi kaikki heidan viisi palvelutiskinsa: ensin toiseen suuntaan ja sitten takaisin vastakkaiseen suuntaan. Lopulta liput tulivat ensimmaiselta tiskilta, josta ohjattiin viela toiselle tiskille. Elekielella kuitenkin parjasi. Suomen VR oli ainakin loytamistani ostopaikoista edullisin, vetivat valista yhteensa 40 euron toimitusmaksun, mutta muutoin maksoimme etukateen varatuista lipuista saman hinnan kuin asemalta. Ainakin maksoimme vahemman kuin nama ruotsalaiset, jotka buukkasivat matkansa matkatoimistosta.

Ruotsalaisia on talla hetkella viisi. Kun saavuimme paarautatieasemalle, poikien ruotsin kieli ilmeisesti kantoi kauas, koska seuraamme liittyi myos kolme muuta ruotsalaista. Olemme henganneet heidan kanssa koko paivan ja he tulevat myos UB-junaan.

Moskovassa kaikki on massiivista. Ilmeisesti kuitenkin -12C pakkanen aiheuttaa sen, ettei jengia nay kamalasti ulkona.

Seuraava paivitys tullee ensi sunnuntaina, kun saavumme paukkupakkasiin Ulan Batoriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti